کد خبر 40137
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۴:۱۴

تازه‌ترين شماره هفته‎نامه پنجره با موضوعاتي چون انقلاب بحرين و تحولات منطقه، عملکرد غرب در اين رابطه با اين تحولات، حقوق بشر به روايت ايران و غرب، روايت فتح و شهيد آويني، و بررسي کتاب ما چکونه ما شديم (نوشته صادق زيبا کلام) و ده‌ها مطالب خواندني و متنوع د

به گزارش مشرق، هشتاد و ششمين شماره هفته‌نامه خبري- تحليلي پنجره با طرح روي جلدي در رابطه با انقلاب بحرين و تيتر لشکر ابرهه اين بار از سوي حجاز آمده است، روي پيشخان روزنامه فروشي ها قرار گرفته است.

پاراچنار در بايکوت
گزارش ويژه اين شماره پنجره با عنوان «پاراچنار در بايکوت» به تغيير و تحولات اخير در کشورهاي عربي اختصاص دارد، تغييراتي که بي‎شک باعث دگرگوني در ادبيات و معادلات سياسي در عرصه بين‎الملل خواهد شد، در مورد آينده اين تحولات پيش بيني هاي زيادي مي‎شود که برخي حکايت شکل گيري جمهوري هايي دموکراتيک با سبقه ديني دارد. در اين گزارش حال و آينده تغييبر و تحولات اين کشورها و منطقه مورد واکاوي قرار گرفته است.

صفرهايي که شايد تورم را با خود ببرند
اولين بار در سال 1386 بود که رييس جمهوري به طرح مسئله حذف چند صفر از جلوي واحد پول ملي اشاره کرد که با واکنش‎هاي مثبت و منفي متخصصان روبرو شد. پرونده اقتصادي اين شماره از پنجره به ماجراي حذف چهار صفر از جلوي واحد پول ملي اختصاص دارد، بحثيکه محمود احمدي نژاد نشان داده به عنوان يکي از برنامه‎هاي اقصادي خود اهتمام ويژه‎اي به آن دارد. در پرونده حاضر با بررسي تجربه کشورهاي ديگر در اين زمينه، همانند ترکيه، کوشش شده به واکاوي تاثير مثبت و منفي چنين مسئله اي بر تورم پرداخته شود.

کارگردان مستند جنجالي ظهور نزديک است: نيازي به تاييد نهادهاي علمي و حوزوي نبود!
گفتگوي ويژه اين شماره با علي اصغر سيجاني انجام شده است، سيجاني که اين روزها نامش زياد شنيده مي شود، کارگردان مستند ظهور نزديک است را برعهده داشته، مستندي که در هفته هاي اخير در بين مردم دست به دست شده و بسياري از مردم آن را تماشا کردهند، فيلمي که با طرح مسئله نزديکي ظهور امام زمان (عج) کوشيده مصاديق آن را نيز در اين روزگار معرفي کند.
حساسيت اين موضوع و رويکرد کم و بيش افراطي سازنده فيلم باعث شد واکنش مراجع و حتي مقامهاي قضايي را به دنبال داشته باشد. سيجاني معتقد است که در اين فيلم حکم قطعي مطرح نشده و فقط يکسري احتمالات مطرح شده و براي اين منظور هم نيازي به تاييد نهادهاي آموزشي و حوزوي نبوده است.

هذيان گويي چند خليجي محتضر
قيام‎هاي مردمي در ماههاي اخير عليه حکومت‎هاي خودکامه عربي منطقه چنان سران آنها را دچاروحشت و هذيان گويي کرده که تسلط بر گفتار و رفتار خود را از دست داده‎اند، اين گونه‎است که کشوري کوچک همچون کويت که عمرش به سختي به 50 سال مي‎رسد، ايران را متهم به جاسوسي در اين کشور مي کند، بحرين که خود روزگاري تحت سيطره ايران بوده، کشور ما را تهديد به حمله نظاني کرده و عربستان هم قدرت نظامي خود را به رخ ايران مي‎کشد! پرونده سياسي پنجره 86 به اين تحولات پرداخته و به بررسي توان نظامي بالاي کشور ايران در مقابل همسايگان کوچک و افسار گريخته عربي مي‎پردازد که مي‎کوشند با فرافکني مشکلات داخلي خود را پاي مداخلات ايران در کشور خود بگذارند.

روايت يک فتح بزرگ، شهيد آويني تجلي يک هنرمند مسلمان
روايت يک فتح بزرگ عنوان پرونده هنري اين هفته پنجره است، پرونده‎اي براي برنامه‎اي فراموش نشدني درباره هشت‎سال دفاع مقدس که هنوز عطر آن در مشام و طعم آن زير دندان تماشاگران تلوزيون است. روايت فتح بعد از شهادت مرتضي آويني نه فقط يک برنامه که نام يک موسسه نيز بود، بسياري از همراهان آويني بعد از او در اين موسسه فعاليت کردند، گروهي از جوانان عاشق آويني هم به اين جمع اضافه شدند، اما اين موسسه هيچ گاه نتوانست موفقيت هاي آن جمع کوچکي که در کنار آويني مستندهاي روايت فتح را مي‎ساختند، تکرار کند. در تين پرونده کوشيده شده از نگاه برخي صاحب نظران و همکاران روايت فتح دلايل روزگار اوج و همچنين دوران افول روايت فتح واکاوي شود.

غيبگوهاي جهاني، عملکرد غرب در تحولات کشورهاي عربي
پرونده بخش بين الملل هشتاد و ششمين شماره از مجله پنجره به بررسي عملکرد غرب در رخدادهاي اخير منطقه مي‎پردازد. انقلاب‎هايي که اين روزها کشورهاي خاورميانه و شمال افريقا را درگير خود کرده، به دليل اهميت استراتژيک منطقه و همچنين ذخاير نفت و انرژي موجود در آن، بي‎شک فصل نويني را در تاريخ معاصر رقم زده. غرب که اين روزها حکومت‎هاي دست نشانده خود را سرنگون يا در معرض سرنگوني مي‎بيند، در حالت بهت و انفعال، ابتدا به فکر حمايت از آنها افتاد، اما وقتي اين مسئله را ناممکن يافت، ايده‎اي ديگر را دنبال کرد و آن چيزي نبود جز هدايت کردن اين انقلابها به سمتي که نه‎تنها خطري براي غرب در آينده نداشته باشد، بلکه چه بسا در جهت منافع آنها نيز باشند.

از عباس ميرزا تا ايران امروز؛ نگاهي به کتاب ما چگونه ما شديم
پرونده تاريخ اين شماره پنجره نيز به نقد و بررسي کتاب تحليلي - تاريخي صادق زيبا کلام اختصاص دارد که با عنوان «ما چگونه ما شديم» منتشر شده، زيبا کلام در اين کتاب به بحث عقب ماندگي ايران به ويژه در دويست سال اخير پراخته است. زيبا کلام با رويکردي علت گرايانه با ارجاع به تاريخ قبل و بعد از ظهور عباس ميرزا در سپهر سياسي ايران، با چشم‎پوشي از عامل استعمار به طرح دلايلي تازه پرداخته است و معتقد است: اين ما بوديم که جوري عمل کرديم که قدرت‎هاي جهاني ما را استعمار کنند! اين ديدگاه‎ها باعث شده در اين پرونده علاوه بر نقد کتاب، به بحث استعمار نيز پرداخته شود، در جسنجوي پاسخي براي اين سوال که: استعمار علت است يا معلول؟

دومينوي غرب با حقوق بشر
اما سرانجام پرونده ويژه پنجره به موضوع مهم و کليدي حقوق بشر اختصاص دارد. محکوم کردن ايران به نقض حقوق بشر، بهانه‎اي شده تا در اين پرونده علاوه به بررسي تعريف اسلام و غرب از حقوق بشر، رويکرد سياسي غرب به حقوق بشر مورد واکاوي قرار بگيرد. غربي که نه تنها خود و همپيمانانش از جمله ناقضان حقوق بشر هستند، بلکه در بسياري موارد، از آشکارترين جلوه‎هاي نقض حقوق بشر را در کشورهايي که جکومت‎هايي دست نشانده دارند، چشم پوشي کرده و درواقع حقوق بشر را دستاويزي براي تسويه حسابهاي سياسي با کشوهاي مستقل ساخته است.

علاوه بر پرونده‎هايي که اشاره شد در بخش مجله خبري پنجره، خبرها، گزارش‎ها و تحليل‎هاي کوتاه و متنوعي در حوزه هاي مختلف، منتشر شده و يادداشت خواندني گوناگوني نيز درباره مسائل مبتلا به ايران و جهان، به قلم صاحب‎نظران شناخته شده، به مخاطبان ارائه شده است.

هشتاد و ششمين شماره هفته نامه خبري- تحليلي پنجره به را با آثار و گفتاري از: جواد محدثي، اکبر ترکان، علي بحريني، مرتضي شعباني، رضا برجي، حسين سوزنچي، حيدر رحيم پور ازغدي، ابراهيم فياض، کريس هجز، کورش علياني، رضا سلطان زاده، يوهان هاري،محسن پاک آيين، زهره الهيان، سيد حميد رضا برقعي، ذبيح الله نعميان، سيد عماد حسيني و...از کيوسک هاي روزنامه فروشي و مراکز عرضه محصولات فرهنگي در سراسر کشور تهيه کنيد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس